Вражаюча, популярна серед лижників карпатська гора Гемба, або як її ще називають Гимба, є однією з найвищих вершин гірського масиву Полонина Боржава, яка відноситься до великої гірської системи Карпат. Гора Гемба розташована в південно-західній частині гірського масиву Полонина Боржава на території Закарпатської області.

Гора Гемба Карпати

Висота вершини гори Гемба досягає позначки приблизно 1490 метрів над рівнем моря. Цікаво, що вершина цієї карпатської гори має куполоподібна форму, і як би, вигнута місяцем. Примітно, що на горі Гемба Карпати знаходиться один з найвідоміших мальовничих водоспадів України – Шипот, або як його ще іноді називають – Шипіт.

В даний час гора Гемба є популярним об’єктом туризму в Україні. На горі діє канатна дорога, є 8 витягів для гірськолижників. Цікавим фактом є, що гора Гемба є другим по висотності свого розташування гірськолижним курортом України, поступаючись в цьому лише тільки курорту Драгобрат. Однак, все-таки незаперечною перевагою курорту Гемба є те, що він має найдовшу в усій Україні гірськолижну трасу, довжина якої сягає приблизно 3,5 км.

Гора Гемба і Пилипець

Біля підніжжя гори Гемба розташовані два курортних селища: Подобовець і Пилипець. Популярний гірськолижний курорт Пилипець знаходиться на відстані приблизно 15 км від селища міського типу Воловець, а курорт Подобовець – на відстані приблизно 12 км. А відстань від селища міського типу Міжгір’я до цих двох українських курортів становить приблизно 30 км.

Сьогодні популярні курорти Пилипець та Подобовець можуть похвалитися комфортабельними готелями. У зимовий період сюди, до української гори Гемба організовуються гірськолижні тури, а в літній період – тури для туристів, альпіністів і любителів природи.

Тури в Закарпаття / Туристичні локації Закарпаття /